fbpx

[ALEKSY] Wstęp, plan działania, przedstawienie prowadzącego

Tym wpisem otwieram serię dzienników treningowych, co do których, zarówno my, jako grono redakcyjne, i Wy, jako czytelnicy, mamy spore oczekiwania i którym postaramy się sprostać. By spełnić Wasze oczekiwania, ze swojej strony gwarantujemy jasne i szczere relacje „z pola bitwy”, od dawek, przez profilaktykę, na porannej erekcji (lub jej braku) kończąc.

Pozostałe wpisy z tej serii:
[ALEKSY] Tydzień pierwszy; Wydolność na plus!
[ALEKSY] Więcej siły, lepsze tolerowanie BPC-157, efekty uboczne Ostaryny; tydzień 2

My natomiast liczymy, że na podstawie opisywanych tu przykładów na żywym organizmie unaocznimy Wam, że można skutecznie i przy możliwie najmniejszym narażeniu zdrowotnym poprawiać swoje osiągi sportowe z pomocą SARMów, peptydów oraz innych środków „nowej szkoły”. Tym samym mamy cichą nadzieję na spadek popularności całej grupy wyszukanych SAA, które, w grupie amatorów, uznawane są za „niegroźne” „łagodne” lub „kosmetyki”.

Przechodząc do rzeczy, ten dziennik ma ukazać rzeczywiste rezultaty oraz skutki uboczne wywołane przez środki: GW-501516, Ostarynę, BPC-157, LGD-4033 oraz MK-677. Każdy z nich posiada obszerne opisy na naszej stronie, stąd też wszystkich ciekawskich odsyłam do nich, najlepiej przed zadaniem pytania. Środki te chciałem przedstawić z perspektywy osoby trenującej amatorsko, która pragnie znacząco poprawić swoją sylwetkę oraz parametry siłowe, nie ryzykując poważnymi powikłaniami zdrowotnymi. Jednocześnie zapewniam, że szczegółowo przedstawię wszystkie występujące i odnotowywane skutki uboczne środków, aby każdy mógł we własnym zakresie porównać plusy i minusy środka i rozważyć, czy jest to coś godnego uwagi.

Zaczynajmy!

WYMIARY

PLAN DZIAŁANIA

Początkowo zakładałem, że dziennik ten będzie ukazywał, jak wykorzystywać ww. środki w celu osiągania określonych celów sylwetkowo-siłowych, przy jednoczesnym zwiększaniu parametrów motorycznych. Było to związane z powrotem do gry w koszykówkę, stąd trening zawierał wiele elementów dynamicznych. Niemniej, tuż przed rozpoczęciem projektu nabawiłem się kontuzji więzadła rzepki, która w połączeniu z wcześniej posiadanymi problemami (zwłóknienia więzadła krzyżowego przedniego, uszkodzenia łękotek, drobne zmiany rzepki) skutecznie zmienił zamysł na to przedsięwzięcie. Z tego powodu jestem zmuszony na okres około 2-3 tygodni odpuścić treningi dołu ciała oraz koszykówkę.


Nie chcesz ominąć żadnego wpisu z dziennika? Polub nas na Facebooku i Dołącz do naszej grupy!


Mimo kontuzji rozpoczynam krótką, 7 tygodniową redukcję, korzystając w tym czasie ze środków wspierających regenerację uszkodzonych struktur stawu kolanowego; będzie to wspomniane wcześniej BPC-157 oraz ostaryna. Równocześnie wdrażam także modulator PPAR, jakim jest GW-501516. Docelowo zestaw ten powinien pozwolić mi przeprowadzić skuteczną redukcję, jednocześnie pozwolić na sprawną rekonwalescencję po kontuzji. Na dalszy okres zaplanowałem masę z wykorzystaniem MK-677, GW-501516 oraz LGD-4033. Przybliżony czas całego projektu to około 18 tygodni.
Szczegółowy plan działania na cały dzienniczek przedstawiony jest na końcu wpisu w postaci osi czasu.

PARAMETRY ZDROWOTNE


Każdorazowo, przy wprowadzeniu środka, będę wykonywał oraz przedstawiał tutaj badania biochemiczne, pomiary tętna spoczynkowego oraz ciśnienia krwi. Chcę w ten sposób ukazać, czy przypisywane np. GW-501516 benefity zdrowotne faktycznie można zaobserwować.
Jeśli jesteście zainteresowanymi konkretnymi parametrami w czasie stosowania określonego środka, proszę nas informować na grupie/fanpage/komentarzu do wpisu.

Poniżej prezentuję wyjściowy stan zdrowotny;

Nazwa badania Wartość Jednostka Zakres referencyjny
Parametry morfotyczne:
Leukocyty: 6,8 tys/µl 4,2-9,1
Erytrocyty: 5,89 mln/µl 4,6-6,1
Hemoglobina: 17,5 g/dl 13,7-17,5
Hematokryt: 52 % 40-51
MCV: 89 fl 79-92
MCH: 30 pg 26-32
MCHC: 33,5 g/dl 32,3-36,5
Płytki krwi: 290 tys/µl 150-400
Próby wątrobowe:
ALT: 36 U/l 0-55,0
AST: 30 U/l 5-34,0
Lipidogram:
Cholesterol całkowity: 4,64 mmol/l 3-5,0
Cholesterol HDL: 1,27 mmol/l 1>
Cholesterol LDL: 2,7 mmol/l <3
Trójglicerydy: 1,48 mmol/l <1,7
Glikemia
Glukoza: 4,95 mmol/l 3,9-5,5
Hormony płciowe
Estradiol: 39 pg/ml 11,0 do 44
Testosteron: 3048 ng/ml 142,39-923,14
Prolaktyna: 10,41 ng/ml 3,46-19,40
Nerki i mocz:
eGFR: 68,6 ml/min/1,73m2 >60
Kreatynina: 115,5 µmol/l 63,6-110,50
Mocznik: 9,7 mmol/l 3,20-7,40
Ciężar właściwy moczu: 1,02 kg/l 1,015-1,030
pH 6 4,8-7,4
Glukoza nieobecne mmol/l
Ketony nieobecne
Urobilinogen w normie µmol/l 0-16
Bilirubina nieobecne
Białko nieobecne g/l
Azotyny nieobecne
Erytrocyty: w normie 0-3
Leukocyty w normie 0-5

Początkowe tętno spoczynkowe średnio wyniosło 63 uderzenia na minutę, a ciśnienie krwi plasowało się na poziomie 135/85 mmHg.

TRENING

Na czas rekonwalescencji plan treningowy obejmuje wyłącznie ćwiczenia górnej części ciała, i cardio. W tym czasie mam zamiar pracować objętościowo, pomijając pierwsze ćwiczenie na każdej z jednostek treningowych.

Wyciskanie na ławce płaskiej Wiosłowanie sztangą  Wyciskanie żołnierskie Podciąganie
Uginanie sztangi Wyciskanie w wąskim chwycie Uginanie drążka wyciągu dolnego Wyciskanie hantli na skosie dodatnim
Pompki na poręczach Ściąganie drążka wyciągu górnego Wznosy bokiem Ściąganie V-baru
Uginanie w chwycie młotkowym Wyciskanie francuskie Uginania z supinacją nadgarstków Wyciskanie na maszynie
Krzyżowanie linek wyciągu górnego Wiosłowanie na maszynie Facepull Rozpiętki
Wznosy bokiem Wznosy w opadzie tułowia Plank Hollow body hold


Cardio

Do wyżej wymienionego planu dochodzi trening cardio 20-25min 4 razy w tygodniu. Liczba ta zapewne będzie się zwiększać, jednak prawdopodobnie czas jednej sesji nie przekroczy 30min.
Umieszczona poniżej grafika z wynikami siłowymi przedstawia dotychczasowe ćwiczenia podstawowe, jakie wykonywałem w poprzednim planie, oraz moje PR w danym ćwiczeniu. Liczę, że po przejściu przez okres rekonwalescencyjno-redukcyjny uda mi się dołożyć jeszcze parę kilogramów na kij 😊

ŚRODKI


Dotychczas stosowane środki
Do czasu rozpoczęcia projektu stosowałem długie estry testosteronu drostanolonu w ilości wahającej się między 250 a 300mg testosteronu i 150-200mg drostanolonu tygodniowo. W tej materii środki pozostają bez zmian.
Stosowane od rozpoczęcia projektu
Testosterone enanthate 250-300mg EW
Drostanolone enanthate 150-200mg EW
hCG ~250iu EOD
GW-501516 20mg ED (Cardarine Hades’ Hegemony)
Ostaryna 10mg ED (Ostarine Hades’ Hegemony)
BPC-157 inj. subQ 500mcg ED (BPC-157 Anabolix)

DIETA I SUPLEMENTACJA


Dieta
W ciągu ostatnich tygodni dieta przewidywała niewielki deficyt kaloryczny, z niską zawartością tłuszczu, natomiast wysokimi wartościami węglowodanów oraz  białek. Obecnie będzie ona nieco bardziej zrównoważona. Wartości energetyczne diety będę podawał na bieżąco, ponieważ korekty będą zależeć od kondycji sylwetkowej i samopoczucia.
Suplementacja
W stałej suplementacji znajduje się;
4g omega-3 (Omega-3 M-Z Store)
30mg cynku (Chela-Cynk OLIMP)
1500mg NAC (NAC Liver Protection Apollo’s Hegemony)
500mg ALCAR (ALCAR Apollo’s Hegemony )
2tabletki OptiMen (Optimum Nutrition)
4000iu Witamina D3 (Vitamin D3 KFD)
700mg ekstraktu z Bacopa Monnieri (Bacopa Monnieri Apollo’s Hegemony)
500mg Witaminy C (Vitamin C KFD)
1g MSM (MSM KFD)
10g Monohydratu Kreatyny (Creatine Monohydrate Creapure  OLIMP)
10g L-Glutaminy (L-glutamine M-Z Store)
Doraźnie/Przedtreningowo
Alpha GPC, PEA, Adrafinil, Huperzyna A, Kofeina, L-teanina, Kava Kava, Ashwagandha, B-complex, BCAA

DOKŁADNY PLAN DZIAŁANIA


W powyższym planie uwzględniam także momenty, w których chciałbym wykonać badania krwi; są one oznaczone kropelkami krwi.

Częstotliwość wpisów

Wpisy tego dziennika, w miarę możliwości, będą pojawiać się co tydzień. Będą one miały charakter znacznie bardziej zwięzły, niż ten pierwszy, debiutancki wpis.
Mam nadzieję, że seria ta, w związku z dużym nakładem pracy oraz ciekawą tematyką, doczeka się fajnego odbioru. Dajcie znać, co Wam się podoba, a co wolelibyście zmienić, i jak zawsze, stay tuned!

Komentarze

  1. Avatar
    jakub

    Nie za dużo omega 3? Z tego co mi wiadomo ilości powyżej 2 g już wpływają na blaszke miażdzycową 🙂

    1. Avatar
      Aleksy Dziedzic

      W moim przypadku omega-3 świetnie się sprawdzają jako wsparcie tak przeciwzapalne, jak i dla poprawy kondycji skóry, która na tę chwilę nie powala, dodatkowo ma korzystny wpływ na leczenie urazów stawów, z którymi stale się zmagam 🙂 W moim odczuciu, oczywiście generalizując w tej chwili, dla osób stosujących doping i ciężko trenujących należałoby podnieść dawkę omega-3, żeby utrzymać równowagę oksydacyjną, zachować prawidłowy profil lipidowy i przy okazji zadbać o odporność. Przy wadze 80-90kg i wcześniej wymienionych warunkach uważam, że taka dawka jak najbardziej ma sens:) Trzeba wziąć pod uwagę, że sportowiec to nie Kowalski i należy go rozpatrywać w osobnych kategoriach.
      Pozdrawiam,
      Aleksy

  2. Avatar
    jakub

    Dobrze wiedzieć własnie sam jestem na diecie śródziemnomorskiej i także suplementuje się omega 3(tran) i właśnie byłem w szoku że taka mała ilość już może wpływać na lipidogram. Dziękuję za rzetelną odpowiedź i śledzę postępy co i jak. Pozdrawiam 🙂

    1. Avatar
      Aleksy Dziedzic

      Z tranem uważałbym na podaż witaminy A, zwłaszcza przy diecie śródziemnomorskiej. Z tego powodu w Twoim przypadku rozważyłbym jednak przerzucenie się na suplementy zawierające stricte omega-3, a nie typowy tran. Należałoby się przyjrzeć też diecie jak i całościowo Twojej osobie, bo w tej konkretnej sytuacji dodatkowa suplementacja może okazać się zbędna.

      1. Avatar
        Patryk Kowalski

        Dlaczego ma uważać na witaminę A przy tranie?

  3. Dziennik Aleksego tydzień pierwszy- SARM GW-501516 opinie i działanie

    […] Poprzednie wpisy z serii: [ALEKSY] Wstęp, plan działania, przedstawienie prowadzącego […]

  4. Dziennik Aleksego - Efety uboczne ostaryny, więcej siły - SARMpedia

    […] wpisy z serii: [ALEKSY] Wstęp, plan działania, przedstawienie prowadzącego [ALEKSY] Więcej siły, lepsze tolerowanie BPC-157, efekty uboczne Ostaryny; tydzień […]